AKTUELNO

Lider radikala Vojislav Šešelj posetio je danas u zatvoru Milorada Ulemeka Legiju osuđenog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića koji mu je, tvrdi, dao "ovlašćenje" za pokretanje revizije tog postupka.

Ulemek je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina.

- Ovlašćujem dr Vojislava Šešelja da u moje ime i u dogovoru s mojim advokatima pokreće sva pravna pitanja i ulaže sve sudske podneske u cilju ostvarivanja revizije sudskih postupaka koji se vode protiv mene i u kojima sam osuđen - piše na papiru koji je Šešelj pokazao po izlasku iz Zabele, prenosi B92.

Navodno ovlašćenje koje je Šešelj pokazao je ispisano rukom i potpisano sa Ulemek Milorad, a na njemu nema pečata, drugih podataka ovlašćenih lica, niti pečata notara.

Prema tvrdnjama Šešelja, Ulemek mu je rekao da pored toga što "čita, piše i trenira", takođe ni ne žali za ubijenim premijerom Đinđićem.

Šešelj kaže da je kod Ulemeka otišao "da zajedno oslobađaju Kosovo" o čemu će, dodaje, sutra razgovarati i sa Zvezdanom Jovanovićem koji je takođe osuđen na maksimalnu kaznu zatvora za ubistvo Đinđića.

Ipak, kako je rekao, najpre će se pozabaviti revizijom sudskih postupaka.

Lider radikala je posetu dvojici osuđenika najavio juče, na protestu protiv festivala "Mirdita, dobar dan".

- Ja cu im preneti poruku da Srbija čeka Legiju i Zvezdana da zajedno oslobađamo Kosovo. Za danas smo završili, mirno se povlačimo i odlazimo - rekao je Šešelj, a danas je kazao da su oni tražili da ih poseti.

#Milorad Ulemek Legija

#Vojislav Šešelj

'